Обелете и нарежете на филийки лука. Сгорещете олиото и пържете лука за 20 минути. Подправете със сол и пипер.
Почистете и измийте спанака, сложете го в тенджера и го задушавайте, докато листата омекнат.
Отцедете го и го нарежете на едро. Обелете и скълцайте чесъна. Натъркайте с него стените и дъното на висока тава. Препечете филийките хляб и наредете 6 от тях на дъното, а отгоре им наредете половината шунка. Измийте листата градински чай и сложете 6 от тях върву шунката. Настържете половината Гауда отгоре.
Добавете спанака и лука. Разбийте крема сиренето със сметаната и яйцата и изсипете сместа върху спанака и лука. Наредете отгоре останалите филийки хляб, шунката и листата градински чай. Най-отгоре наредете резенчета от останалото сирене Гауда.
Печете 45-50 минути при температура 200 С.