Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Огретен с гъби и лук

Огретен с гъби и лук
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Слагаме макароните (или всякаква друга паста) да се свари според указанията на пакета в подсолена вода.

  • 2

    Докато пастата се вари, в зехтина задушаваме лука, нарязан на едро.

  • 3

    Добавяме към него и нарязаните гъби. Ако започне да загаря, добавяме малко от водата, в която се вари пастата.

  • 4

    Когато омекнат зеленчуците, ги овкусяваме със сол и мащерка.

  • 5

    Сварената паста я добавяме към плънката и разбъркваме добре.

  • 6

    Изсипваме в съд за печене и заливаме със смес от разбитите яйца и прясно мляко, сол. Печем докато заливката стегне.

  • 7

    Наръсваме пармезана отгоре и оставяме десетина минути да изстине.

  • 8

    Друг вариант на този огретен е, вместо паста, да се използват сварени предварително картофи.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D