Сложете белтъците и захарта в тенджера с по-дебело дъно.
Разбъркайте добре и прибавете смлените орехови ядки.
Сложете на огъня и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица, докато сместа се загрее добре. Гледайте да не загори.
Щом я свалите от огъня, ароматизирайте с ванилията.
От напълно изстиналата смес с мокри ръце оформете малки целувки.
Сложете ги в намазнена тавичка и ги сложете във фурната, загрята на 200 градуса.
Намалете градусите до 150, а щом целувките се напукат, изключете фурната и ги оставете да се сушат, докато фурната изстине.
Целувките трябва да се изсушат, а не да се препекат!
За глазурата: Начупете шоколада на малки парчета и го разтопете на водна баня. Потопете двата края на целувките.