Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ориз със зеленчуци

Ориз със зеленчуци
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 2.8
(базиран на 6 отзива)
време
< 10 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сварете ориза в 250 мл подсолена вода. Почистете, измийте карфиола и го разделете на розички.

  • 2

    Сложете го да се вари 10 минути в леко подсолена вода. След това го отцедете в гевгир.

  • 3

    Почистените и измити гъби нарежете на тънки парчета. Обелете лука и го нарежете на малки кубчета.

  • 4

    В дълбок тиган сгорещете маслото и запържете в него гъбите и лука.

  • 5

    Добавете карфиола и пържете няколко минути при непрекъснато бъркане.

  • 6

    Залейте с горещия зеленчуков бульон. Варете 5 минути.

  • 7

    Сипете ориза към зеленчуците. Разбъркайте сметаната с къри и залейте ястието.

  • 8

    Посолете леко и разбъркайте внимателно.

  • 9

    Поръсете ястието с нарязания магданоз и го сервирайте.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!