Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Основните подправки в готвенето

по статията работи: | 06 юни 2014 Прочитания: 1996 2
Без които вашата кухня не трябва да остава
Основните подправки в готвенето
Източник: Thinkstock / Guliver

Има някои основни подправки, който задължително трябва да имате у дома. Нещо като основни вкусове, които може да придадете на ястията.

 

Малко по малко можете да разширявате палитрата на подправките и пресните билки, но ако тепърва навлизате в света на кулинарията, то имайте предвид, че тези 7 са основата на всичко.

 

С тях ястията ще станат прекрасни, а желанието да готвите още по-силно.

 

Чесън

 

Той е най-лесният начин за овкусяване, без това да променя състава на мазнини или да изменя тотално вкуса на основния продукт, който готвите. Освен това е важен за имунитета.

 

Лимон

 

Лимонът не е част от света на подправките, но често се използва именно със същата цел. Лимоните и лаймът добавят чудесен вкус и свежест на ястията. Особено подходящи за риба, морски и постно месо. А всички знаем, че високото съдържание на витамин Св тях е особено важно за здравето.

 

Магданоз

 

Придава свежест и цвят на ястията и салатите, в които се добавя. В комбинация с домати се получава супер, както и на зелени салати.

 

Ерб де Прованс

 

Може и да не сте чували за нея, но си зслужава да я опитате. Уникално съчетание между мащерка, лавандула, чубрица, розмарин. Слага се на ястия с пиле, морски дарове, доматени гозби, рататуй и други.

 

Чили и други люти подправки

 

Чили, червен пипер или люти чушлета – чудесен начин да овкусите ястието. За тези, които си падат по лютивия вкус, няма нищо по-вкусно от едно пикантно чили кон карне.

 

Основните видове бульон

 

Пилешки, телешки и зеленчуков бульон са тези, с които задължително да се снабдите.

 

Зелен и див лук

 

Може да изглежда незначителна част от рецептата, но не бива да се пренебрегва. Дори и да ги затопляте, то слагайте ги накрая на топлоннтата обработка на храната, за да запазите аромата и полезните им свойства.

 

Това са основните здравословни начини да се добави вкус на храната. Опитайте, намерете този, който ви допада най-много.

 

Здравословни, тъй като в готовите сосове и течни подправки има редица вредни съставки, които никой не иска да слага в устата си.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 238 гласa
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Silviq Milenova
09.06.2014 | 13:57
хахахаха :) Ер де прованс не съм я чувала и досега не ми е лиспвала, така че не я приемам за задължителна.
1
Vqra Petrova
06.06.2014 | 16:02
наистина са рецепти които харесваме.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D