В купа смесете брашното с щипка сол, млякото и яйцата и разбъркайте до гладка смес.
Леко намазнете дъното на тиган с незалепващо покритие и загрейте котлона до умерена температура. След това избършете мазнината с кухненска хартия.
Когато тиганът се е загрял, загребете един черпак от сместа, както се правят палачинки. Запечете всяка палачинка от двете страни.
Докато шоколадът се разтопява, натрошете печените ядки в хаванче.
Готовият шоколад смесете с 200 мл сметана и шепа натрошени ядки и разбъркайте. Другата част от сметаната разбийте с ванилия и захар.
Преди да започнете с подредбата на тортата, разнесете малко сметанова смес върху поднос, поставете отгоре й палачинка и натиснете внимателно. Намажете с шоколадовата смес и поставете друга палачинка. Продължете така, редувайки сметана с шоколад, до изчерпване на палачинките, като трябва да си запазите малко сметана за най-отгоре.
Разпределете заделената сметана отгоре, загладете страните на тортата с шпатула и полепете ядките. Отгоре можете да я поръсите с парченца шоколад, да я декорирате с пресни малини или други плодове по избор и според сезона.
Пояснение: Използвайте високомаслена сметана. По желание, към лешниците можете да добавите бразилски орехи.