Яйцата се разбиват със захарта, след което се прибавят лъжиците олио, бакпулвера и брашното. Може да се направи два цвята блата или да си остане обикновен.
Квадратна тава се покрива с готварска хартия за печене, след което се намаслява и сместа се излива вътре. Ако се прави два цвята, блата се отделя в една купичка бяла каша, а с помощта на миксер се разбива останалата част с какаото.
С помощта на лъжица се изливат ленти, след това с нож или пръчица се чертаят ивици една на горе, една на долу, за да се получат някакви шарки. Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса до порозовяване, ако самият ви блат се подуе много, се пука с клечка за зъби и се изважда от фурната.
На вафлена кърпа предварително намокрена с вода се изсипва блата и се отлепя хартията, трябва да се действа бързо, за да не изстине блата. Намазва се със сладко по избор и се завива. Оставя се покрито с кърпата докато изстине, след което се украсява по избор.
Шареното го намазах леко със сладко и поръсих с шоколадови пръчици, а обикновеното докато беше още топло поръсих с кокосови стърготини.