Кашкавалът се нарязва на парчета с дебелина 3-4 см и се слага в плик във фризера да стегне за около 30 минути.
Яйцата се разбиват в един съд, в друг се слага брашното. Галетата се разделя на две на части, в едната се добавя сусама.
Взима се парче кашкавал, напръсква се леко със студена вода, овалва се първо в брашното, после в яйцето и накрая се покриваобилно с галетата, като се запечатва добре от всяка страна и се оставят за малко да починат. Така се процедира с всичките кашкавалчета.
Така направените кашкавалчета се панират още веднъж, но този път само се потапят в яйцата и галетата със сусам. Отново се запечатват добре от всички страни.
Пържат се закратко в сгорещена мазнина –около 2-3 минути от всяка страна, до получаване на златиста коричка.
Може да се поднесат с нервозни кюфтенца и салата.