Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Парфе "Черешова прохлада"

6
Парфе "Черешова прохлада"
Източник: Мариета Петрова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Сезон:лято
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сваряваме 150 мл вода заедно с поливон чаша кафява захар. Във врящата вода разтваряме прахчето с желатин на д-р Йоткер. 

  • 2

    Рзбъркваме добре, докато се разтопи напълно и прибавяме още 50 мл. студена вода, разбъркваме отново и махаме от котлона.

  • 3

    Разделяме сместта на две. На дъното на правоъгълна тясна тава за печене слагаме сместта и я поставяме във фризера за около 15 минути. През това време смесваме киселото мляко със ванилията, останалата част от сместта и захарта. Може да използвате и плодово мляко на Данон.

  • 4

    След като първата смес е стегнала малко, нареждаме в нея плодовете (според сезона) и оставяме известно време пак във фризера докато стегне напълно.

  • 5

    После изсипваме сместта с киселото мляко отгоре и след като и тя стегне се слагат натрошени бисквити с разтопено масло върху сместта, като се натиска леко.

  • 6

    Оставете готовото парфе да престои няколко часа във фризера и изсипете върху чиния за торта. Декорира се с листа от мента.

Подобни рецепти от форума
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Nina Stanislavova
05.07.2013 | 16:04
ама че желирано
5
ана
05.07.2013 | 13:02
Отговор на коментар #2 от Катерина Пенчева:
Аз мога и две да измушкам;)
4
elena atanasova
04.07.2013 | 21:53
Страхотно се е получило.
3
Vanessa Apostolova
04.07.2013 | 16:49
страхотно е ! много добре иглежда.
2
Бих хапнала едно парченце "Черешова прохлада" изглежда страхотно.
1
кати
04.07.2013 | 15:41
Не бих отказала тази прохлада.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...