Първо омесете каймата с подправките (сол, черен пипер, кимион, магданоз). Оформете малки кюфтенца с големина на орех и ги оваляйте в брашно.
Запържете ги за кратко в малко мазнина, след което ги извадете с помощта на решетъчна лъжица и ги оставете настрана.
В същата мазнина (ако трябва долейте още малко) запържете ситно нарязаните лук, чушки, гъби, чесън, до омекване.
Добавете и доматите, нарязани на парченца, разбъркайте, а след това добавете кюфтенцата и критаракито, като продължавате да разбърквате за кратко. Налейте вода, колкото да покрие получената смес.
Подправете със сол, пипер, магданоз и оставете ястието на умерен огън, като доливате по малко вода, до готовност на критаракито.
По желание, преди сервиране, поръсете с пармезан или кашкавал.