Размийте маята с малко топла вода.
Брашното смесете с топла вода и малко сол, добавете маята и започнете да месите. Трябва да се получи средно меко тесто.
Оставете го да втаса. След това премесете и се разделете на 8 топки.
Всяка топка се приплесква с ръце, като краищата трябва да останат по-дебели.
Нарежете месото на малки кубчета, посолете го и го разпределете върху пастрмалиите.
Отгоре сложете по едно парченце свинска мас и ги мушнете във фурната.
Когато са полуготови, ги извадете и отгоре им сложете от разбитите яйца. Върнете ги във фурната.
Когато са готови, пастърмалиите се намазват с малко мазнина по краищата и се увиват във фолио, за да омекнат.
Можете да поръсите с подправки по избор. А освен със свинско, пастърмалията се приготвя и с пилешко месо.
Забележка: Месото може да се намаже с масло, сол и черен пипер и да преседи 24 часа, преди да се сготви.