Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пача от свинска главичка

8
Пача от свинска главичка
Източник: lubka grancharova
Добави в Моят Кулинар
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Главичката на прасенцето се измива и почиства, слага се в тенджера със студена вода.

  • 2

    Прибавят се подправките и се вари, докато месото започне да се отделя от костите.

  • 3

    За да се желира добре пачата, водата, в която е вряло месото, трябва да остане не повече от 400 мл.

  • 4

    Бульонът се прецежда, застройва се с разбития жълтък, прибавя се счукания чесън и се оставя настрана.

  • 5

    Отрязват се ушите и се нарязват на ситно.

  • 6

    В не голяма купа се нареждат на дъното срязаното сварено яйце, краставичката и моркова (от туршия), а върху тях се слага нарязаното месо.

  • 7

    С лъжица се налива по-малко от бульона, за да не изплуват нарязаните зеленчуци.

  • 8

    Когато се сипе всичкия бульон, се покрива с фолио и се оставя на студено да се стегне пачата.

  • 9

    Преди да се сервира, за минутка се потапя купата в топла вода, обръща се върху подходяща чиния украсява се отстрани с туршия и се поднася на масата.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
Emnuella
25.02.2013 | 12:59
Много красиво е поднесено,но няма да го ям това.
7
Nina Stanislavova
11.02.2013 | 17:09
нещо много гадно ми изглежда това
6
Мирела Денчева
11.02.2013 | 13:04
Много обичам пача :)
5
kalinka kalinkova
03.01.2013 | 17:49
Яде се и студена за мезе но аз не я вкусвам.
4
zvetanka ivanova
03.01.2013 | 13:13
На мен ми изглежда доста гадно.
3
тихомира илиева
02.01.2013 | 18:35
Да им е сладко на тези, които обичат пача.
2
gabriela gabrielova
02.01.2013 | 13:48
Така се приготвя да но ми идва доста тлъсто като е ям.
1
pepi damjnova
02.01.2013 | 12:10
Добре изглежда на снимката, но не обичам пача.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...