Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печена сьомга със сос от грейпфрут и лук

17
Печена сьомга със сос от грейпфрут и лук
Източник: sxc.hu
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Филетата от сьомга се осоляват от всички страни и се запичат в предварително загрята на 180 С фурна за 18 минути.

  • 2

    Докато рибата се пече, се приготвя сосът.

  • 3

    Единият грейпфрут внимателно се почиства от кората и се разделя на парченца, като на всяко се маха ципата и се разрязва на 2.

  • 4

    От другия грейпрут се изтисква сокът и се прибира на студено.

  • 5

    В средно голям котлон се загрява захтинът на средна температура.

  • 6

    Добавя се ситно нарязаният лук и леко се запържва до златисто - около 4 минути.

  • 7

    Добавят се джинджифилът (ситно нарязан), лютият червен пипер, медът, сокът от грейпфрут и сместа се оставя да къкри, докато изври приблизително наполовина. (отнема около 10 минути)

  • 8

    Сосът се маха от котлона и се подправя с лимоновия сок и сол на вкус.

  • 9

    Преди сервиране, към соса се добавят парченцата грейпфрут и накълцаните на дребно листа босилек.

  • 10

    Котлетите от сьомга се поставят в подходящ съд и се заливат със соса.

Коментари(17)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
17
Майстор - готвач
02.12.2013 | 15:52
Много вкусно ми де вижда .
16
ана
02.12.2013 | 13:31
Много вкусна рецепта.
15
elena atanasova
18.11.2013 | 10:49
Отговор на коментар #14 от zvetanka ivanova:
И аз не бих пропуснала.
14
zvetanka ivanova
18.11.2013 | 09:02
Отговор на коментар #10 от Маргото:
Така приготвена и аз ще я опитам.
13
zvetanka ivanova
18.11.2013 | 09:02
Красиво изглежда.
12
poli asenova
15.11.2013 | 23:16
Много добра идея.
11
Маргото
15.11.2013 | 19:20
Отговор на коментар #7 от Женя:
Със сигурност ще е супер.
10
Маргото
15.11.2013 | 19:19
Страхотна рецепта,много ми се дояде.
9
ана
15.11.2013 | 19:02
Никога няма да съсипя сьомгата с лук.
8
Женя
15.11.2013 | 18:45
Отговор на коментар #5 от pepi damjnova:
И аз все не се сещам.
7
Женя
15.11.2013 | 18:42
Много е красиво,наистина и изглежда супер вкусно.
6
pepi damjnova
15.11.2013 | 09:26
Отговор на коментар #3 от gabriela gabrielova:
Добро е предложението.
5
pepi damjnova
15.11.2013 | 09:26
Все още не съм опитвала сьомга.
4
gabriela gabrielova
14.11.2013 | 22:45
Отговор на коментар #1 от Emnuella:
И мен ме впечатли.
3
gabriela gabrielova
14.11.2013 | 22:44
Интересна е тази рецепта.
2
Emnuella
14.11.2013 | 16:37
Стархотна е рецепта,ще си я приготвя.
1
Emnuella
14.11.2013 | 16:37
Много красиво е аранжирано.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...