Тази рецепта се прави предимно лятно време, когато има хубави пресни зеленчуци, но в случая може да се приготви като едно от постните ястия за Бъдни вечер.
Пиперките са печени, мариновани в буркан, така избегнах печене и белене, което спестява време.
Сложете тенджерка с олиото на котлона, нарежете чесъна на ситно и запържете закратко до златисто.
Нарежете доматите на кубчета, добавете ги заедно с консервираните в тенджерката, посолете и разбъркайте. Поставете капака и оставете да се задушават, като периодично разбърквате, докато течността се поизпари и посгъсти сосът.
Прибавете червения пипер и мащерката, отново разбъркайте и пържете още 5 мин.
Извадете пиперките от буркана, наредете ги в тавичка и залейте с топлия сос. Отгоре поръсете с магданоз.