В купа смесете сухите съставки - брашното, кристалната захар, содата и солта. Разбъркайте.
* За тези рецепта ви е нужна форма за понички. Предварително я намажете с масло.
В друг съд смесете течните съставки - олиото, млякото, яйцето, оцета и ванилията. Разбъркайте с телена бъркалка до хомогенна смес.
Изсипете течните при сухите съставки и с бъркалката разбъркайте всичко добре, докато стане рядко тесто.
Изсипете сместа във формичките. Печете 13 минути в загрята на 180 С фурна. След това оставете да изстинат.
* Нужни са ви 1/2 ч.ч. нарязани ягоди. Сложете ги в чопър, докато станат на пюре.
Прехвърлете ги в чиния и малко по-малко добавяйте пудрата захар и разбърквайте, докато се получи глазура.
Когато поничките изстинат, потопете ги в глазурата от едната страна.