Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печени понички с ягодова глазура

Печени понички с ягодова глазура
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа смесете сухите съставки - брашното, кристалната захар, содата и солта. Разбъркайте. 

  • 2

    * За тези рецепта ви е нужна форма за понички. Предварително я намажете с масло.

  • 3

    В друг съд смесете течните съставки - олиото, млякото, яйцето, оцета и ванилията. Разбъркайте с телена бъркалка до хомогенна смес. 

  • 4

    Изсипете течните при сухите съставки и с бъркалката разбъркайте всичко добре, докато стане рядко тесто. 

  • 5

    Изсипете сместа във формичките. Печете 13 минути в загрята на 180 С фурна. След това оставете да изстинат. 

  • 6

    * Нужни са ви 1/2 ч.ч. нарязани ягоди. Сложете ги в чопър, докато станат на пюре. 

  • 7

    Прехвърлете ги в чиния и малко по-малко добавяйте пудрата захар и разбърквайте, докато се получи глазура. 

  • 8

    Когато поничките изстинат, потопете ги в глазурата от едната страна. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...