Разтворете маята в 1/3 ч.ч. топло мляко и оставете да шупне. Разбийте маслото, захарта, 1ч.ч мляко и накрая прибавете сместа с маята.
Разбийте с вилица яйцата и ги прибавете, след това и брашното, индийското орехче и солта. Смесете, докато брашното се поеме. Ако тестото е още лепкаво прибавете още брашно.
Извадете тестото от купата и поставете върху набрашнен плот, направете няколко замесвания (тестото не трябва да е лепкаво), оформете на 3 топки и поставете в леко намаслена купа, покрийте я с найлоново фолио и оставете за 1 час на топло или докато топките удвоят обема си.
Поставяте една топка върху набрашнена повърхност и разточвате с дебелина на тестото 1-1,5 см. Изрязвате кръгчета и поставяте в тава, покрита с готварска хартия и тогава изрязвате вътрешността (дупката в средата на поничката).
Покривате тавата и оставяте за още 45минути да се удвои обема. Загрявате фурната на 180С и печете за 10-15 минути или докато станат златисти.
Извадете поничките от фурната и оставете за 2-3 минути да се охладят. Вземете охладена поничка, потопете я в разтопеното масло, поръсете я по избор с кокос или пръчици и я оставете върху кухненска хартия да се отцеди от маслото.