Загрейте фурната на 175 С.
Смесете маслото, чесъна, червения пипер, подправките (по избор), солта и черния пипер в купа.
Поставете пуешките гърди с кожата нагоре в тава за печене. С помощта на четка намажете ароматната смес върху кожата на месото. Добре е леко да повдигнете кожата и да сложите от сместа под нея, за повече вкус. Запазете оставащата смес. Покрийте с фолио.
Запечете в предварително загрятата фурна за около 1 час. Готовото месо намажете с последната смес.
Мушнете във фурната да се допече за още 30 минути. Готовото пуешко оставете да си почине, преди да сервирате.
През това време, отцедете сместа от тавата от излишна мазнина. Прехвърлете в тигана на средна температура. Прибавете дивия лук и гответе около 5 минути. Прибавете 1 с.л. масло, след малко – и бялото вино.
С бъркане прибавете пилешкия бульон и брашното, разбъркайте. Оставете да кипне, като разбърквате непрекъснато.
Поднесете изстиналото месо с този сос.