Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печеното пиле на Джулия Чайлд

Печеното пиле на Джулия Чайлд
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изберете голямо пиле - около 2,5 кг.

  • 2

    Не белете скилидките, а само ги притиснете. Лимоните срежете на половина. 

  • 3

    В купа изстискайте 5-те лимонови половинки, сложете чесъна, мащерката и розмарина. Сложете вътре пилето, овкусете със сол и пипер. Напълнете го с чесновите скилидките, лимоните и подправките. 

  • 4

    Нарежете лука на полумесеци и разпределете в тавичка, така че да се получи канапе за пилето. Сложете пилето отгоре, завържете му бутчетата и излейте отгоре останалата в купата марината. 

  • 5

    Сложете да се пече в загрята на 200 С фурна за около 1 час и 15 минути. 

  • 6

    После извадете пилето, сложете го в купа и оставете да си почине за кратко. Прецедете отделилите се в купата сокове.

  • 7

    В още горещата тавичка сложете пилешкия бульон и с дървена лъжица оберете карамелизирания лук. Прецедете през цедка всичко от тавичката и смесете с прецеденото от пилето. Добавете и ореховото масло (или лешниково). 

  • 8

    Нарежете пилето на порции. Отделете месото, което остава по кокалите и накъсайте на парченца. Добавете при кресона и залейте с прецедените сокове. Разбъркайте салата и разпределете в плато. Отгоре наредете пилешкото и сервирайте. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!