Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печен джолан

10
Печен джолан
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Коледа
Сезон:зима
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измиваме добре джолана, за предпочитане преден.

     

  • 2

    Посоляваме го, поръсваме го с червен и черен пипер.

  • 3

    Слагаме го в пръстен гювеч, заливаме с вино и вода и печем.

  • 4

    След около час прибавяме нарязани на едро лук и моркови, добавяме вода, ако много се е изпарила.

  • 5

    Печем, докато месото започне да се отделя от кокала.

  • 6

    Накъсваме месото и нареждаме в голяма чиния.

  • 7

    Пасираме (или намачкваме) зеленчуците с течността, прибавяме малко масло, сол, ако е необходимо, черен пипер и с получения сос заливаме месото.

продукти
Коментари(10)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
10
kalinka kalinkova
11.12.2013 | 08:56
Със сигурност ще се пробва.
9
kalinka kalinkova
11.12.2013 | 08:55
Страхотна е тази рецепта.
8
Петя Славчева
10.12.2013 | 12:39
много обичаме такова ястие,браво за рецептата
7
poli asenova
10.12.2013 | 09:09
Съпругът ми ще е много доволен.
6
poli asenova
10.12.2013 | 09:08
Ще се опитам да го приготвя по рецептата.
5
тихомира илиева
10.12.2013 | 08:42
Отговор на коментар #1 от Надя:
И аз мисля, че ще е много вкусно.
4
тихомира илиева
10.12.2013 | 08:42
Как хубаво се е запекло.
3
gabriela gabrielova
09.12.2013 | 21:51
Отговор на коментар #1 от Надя:
И на мен ми изглежда, че ще стане вкусно.
2
gabriela gabrielova
09.12.2013 | 21:50
Ще се пробва тази рецепта.
1
Надя
09.12.2013 | 17:54
Така не съм го приготвяла,но ще стане вкусно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...