Започваме приготвянето на руладините, като разрязваме пеперудата от пилешките гърди на две, а след това всяка половина разрязваме и хоризонтално. Получават се 4 броя малки пържолки, които начукваме леко с чукче за месо.
През това време запържваме в малко олио нарязания на кръгчета праз. След като омекне и леко промени цвета си, прибавяме и натрошеното сирене. Запържваме за още 2-3 минути и махаме от огъня.
Върху всяка пържолка разстиламе по малко от сместа и завиваме на рулце. Овкусяваме със сол и черен пипер. Ако има останала плънка, разпределете върху руладините. Добавете вода в тавичката и оставете да се пекат във фурната на 220 С, докато заврят.
След това намалете на 180 С и печете до готовност. Преди да ги извадите, поставете по едно-две парчета кашкавал върху всяка руладина и ги запечете отново.
Сервирайте, като поставите всяко рулце върху плато от зелена свежа салата, полято леко със соса от печенето, а отгоре по един-два резена домат.
Рецептата в снимки вижте тук.