Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пилешко с гъбки и сос

Пилешко с гъбки и сос
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете пилешкото месо на хапки. Овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте в брашно и изпържете в 3 с.л. горещ зехтин. Извадете пилешкото направо в тавичката, в която ще печете. 

  • 2

    В същия тиган добавете нови 3 с.л. зехтин и изпържете в тях нарязаните на филийки гъби и наситнения лук. Също овкусете със сол и пипер. След като омекнат, ги прехвърлете върху пилешкото. 

  • 3

    В тигана добавете маслото. След като се разтопи, прибавете 3 с.л. брашно. Бъркайте, докато стане на каша, после разредете с пилешкия бульон. Прибавете и лимоновия сок. След като стане кремообразна смес, сипете предварително смесените мляко и сметана. Оставете да заври и залейте с него пилето и гъбите. 

  • 4

    Сложете фолио или капак на тавата и печете на 200 С около 45 минути. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!