Сложете пилето в тенджера. Покрийте със студена вода и добавете нарязаните на ситно праз, моркови, целина и магданоз. Овкусете със сол и пипер. Сложете капак, оставете да заври и гответе на ниска температура около 70-80 минути.
После извадете пилето, оставете да се охлади и го обезкостете. Прецедете бульона през цедка и отделете 800 мл от него.
Нарежете гъбите и зеления боб на половина.
В тенджера разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте да стане на каша. После разредете с виното и отделения бульон, като бъркате постоянно.
Добавете зеления боб, гъбите и граха. Оставете да поври 3-4 минути. Добавете и нарязаното на парчета пилешко.
В купа разбъркайте жълтъците със сметаната.
Свалете тенджерата с фрикасето от котлона, добавете жълтъците, разбъркайте и отново я върнете на котлона. Добавете каперсите, лимоновия сок, сол и пипер. Разбъркайте за последно.