Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле Качаторе (Chicken Cacciatore)

Пиле Качаторе (Chicken Cacciatore)
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:италианска кухня
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пилето се разделя на горно и долно бутче, овкусява се със сол и черен пипер и всяко парче се овалва в брашното. 

  • 2

    Зеленчуците се почистват и нарязват – лукът на полумесеци, чесънът и лютото чушле на ситно, а червената капия и морковът на парчета. Гъбите се оставят цели, ако използвате пресни и са по-големи, ги разрежете на половинки.

  • 3

    В дълбока тенджера или тиган се загрява зехтинът и се поставят парчетата пиле да се пържат до златисто. Изваждат се в чиния и в същата мазнина се слага лукът и чесънът, запържват се закратко, след което се добавят капията, морковът и гъбите.

  • 4

    Всичко се разбърква и се пържи около 5 мин. Добавя се виното, разбърква се отново и се оставя, докато се изпари алкохолът за още 5 минути.

  • 5

    След което се добавят пилешкият бульон, доматите и щипка захар. Овкусява се с подправките и отгоре се нареждат запържените пилешки парчета.

  • 6

    Захлупва се, котлонът се намалява на средна температура и се оставя да къкри около 30 минути, докато течноста се поизпари.

  • 7

    Поднася се с магданоз, листенца босилек или розмарин.

  • 8

    "Качаторе" в превод означава „ловец“ или с други думи “Пилешка ловджийска яхния”. В различните части на Италия качаторе се приготвя с различни продукти, но неизменните са пиле, домати, лук и чесън. В някои региони заменят червеното вино с бяло, слагат маслини и каперси, но както и да е приготвено, то е неустоимо вкусно.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...