Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле Пиката

7
Пиле Пиката
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Подправете пилешките котлети със сол и пипер, набрашнете и сотирайте в 2 с.л. олио за 2-3 минути от всяка страна. Похлупете тигана.

  • 2

    Прехвърлете котлетите в затоплена чиния. Излейте олиото от тигана.

  • 3

    Деглазирайте тигана с бялото вино и добавете 1 с.л. намачкан чесън. Гответе до покафеняване на чесъна, около 2 минути.

  • 4

    Добавете половин ч.ч. пилешки бульон, прясно изцедения лимонов сок и 1 с.л. каперси (отцедени).

     

  • 5

    Върнете котлетите в тигана и ги запържете по 1 минута от двете страни. Извадете ги.

  • 6

    Добавете 1 с.л. обезсолено масло и няколко лимонени резена, сотирайте. Когато маслото се е разтопило, сосът е готов и можете да го полеете върху котлетите.

  • 7

    Сервирайте с пресен магданоз.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
poli asenova
24.02.2014 | 10:40
Отговор на коментар #4 от elena atanasova:
И аз бих опитала.
6
kalinka kalinkova
21.02.2014 | 09:58
Отговор на коментар #5 от gabriela gabrielova:
И аз ще се възползвам.
5
gabriela gabrielova
20.02.2014 | 10:50
Вкусно ми се струва, ще опитам.
4
elena atanasova
19.02.2014 | 21:35
Ще го пробвам със сигурност.
3
ана
19.02.2014 | 18:21
Страхотно изглежда.
2
Radina
19.02.2014 | 17:06
много добра рецепта.
1
Monika
19.02.2014 | 16:54
много апетитно изглежда това пиле! :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!