Пилетошкото филе се нарязва на кубчета и се запържва в дълбок съд.
След като се изпържи месото, се добавят целината и чушката, предварително нарязани на кубчета.
В купа се смесват сокът от компота, захарта, оцетът, кетчупът, сосът уорчестър и прясно настъргания джинджифил и сместа се излива върху пилешкото.
Сместа се покрива с капак и ястието се задушава около десет минути.
Местото и зеленчуците се изваждат с решетеста лъжица и се оставят в затоплен съд (голяма чиния).
Царевичното нишесте се размива в малко студена вода и се добавя към соса.
Като кипне сосът, към него се добавят парченцата ананас.
След около 3-4 минути, сосът се изсипва върху пилето.
Ястието се поднася с варен бял ориз.