Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле в хлебна кора

6
Пиле в хлебна кора
Източник: Ivana Krasteva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пресейте брашното и направете кладенче в средата му. Разтворете маята в 300 мл хладка вода и изсипете при брашното, добавете захарта, една равна супена лъжица сол и зехтина и замесете меко тесто.

  • 2

    Сложете го в набрашнена купа, намажете го с малко олио, покрийте с навлажнена кърпа и оставете да удвои обема си.

  • 3

    Когато е готово, го разточете (не много тънко) на набрашнена повърхност.

  • 4

    Осолете пилето отвътре и отвън и го поръсете с черен пипер. В коремчето му сложете от розмарина, салвията, дафиновия лист и необелени, но леко смачкани скилидки чесън. Под крилцата също поставете от подправките.

  • 5

    Сложете го в центъра на разточената кора. Загънете кората първо от единия страничен край, после прехвърлете другия край.

  • 6

    Там, където се предполага да са краката и главата, подгънете тестото под пилето.

  • 7

    Застелете тава с хартия за печене и сложете загънатото пиле в средата. Включете фурната на 160 градуса, сложете тавичката вътре и печете около час и половина.

  • 8

    На килограм месо - час печене. Когато извадите опеченото пиле, отрежете капаче и поднесете с гарнитура според сезона.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Desislava Stoyanova
04.03.2013 | 15:50
Интересна рецепта,ама това пиле отвърте ми изглежда сурово! Ако не е препечено ..бляк!
5
Velinaa
22.02.2013 | 16:55
интересна рецепта
4
Пилето стана прекрасно.Сложих вътре и топено сиренце.Обаче си мислех,че и външната част ще се яде,но особено горната стана много твърда.Може би е така защото ползвах готово тесто.Иначе можеш да шашнеш някой претенциозен гост.Много е ефектно!!
3
Ivana Krasteva
30.01.2013 | 15:19
Отговор на коментар #2 от Галичка Николова:
Прибвай :), а аз ще чакам доклада :) !
2
Това ще го пробвам и ще докладвам :)
1
kalinka kalinkova
24.01.2013 | 11:41
Това е нещо ново за мен.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D