Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле със зеле

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 10 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Пилето се нарязва на порции и се сварява с глава лук, един дафинов лист, половината черен пипер и бахара
  • 2 Голяма зелка се нарязва на тънки ивички и се претрива със сол на вкус
  • 3 Нарязаното зеле се сварява с около 300 мл от бульона от свареното пиле, за около 15-20 минути
  • 4 В тава се слагат подвареното зеле и парчетата пилешко месо, ястието се подправя с червен пипер, дафинов лист и черен пипер на зърна и се залива с настъргани домати и олио
  • 5 Зелето се запича на фурна за около 20 минути, като периодично се разбърква, за да не изсъхне или загори
  • 6 По желание се поднася с люти чушки.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!