Измивате и нарязвате пилето. Ако е домашно, се вари, ако не е, може да не се. Целта е да се отървете от всички мръсотии, които не сте успели да измиете.
След като сте готови с пилето, обелваме, измивате и нарязвате картофите на по-големи парчета.
Намазвате подходящата тава за печене с олио и слагате картофите вътре. Овкусявате ги с малко червен пипер, сол, част от маслото, счуканата скилидка чесън и чубрицата. Всичко това се разбърква добре.
Отгоре поставяте месото, но преди да го сложите, намазвате всяко по отделно с краве масло и червен пипер.
Ако ви е останало масло, можете да го сложите върху парчетата в тавата.
След това заливате с бирата. По желание, може да се сложи малко вода или, ако варим месото преди това, бульона от тенджерата. Но има вероятност да стане прекалено воднисто.
Печете 1 час на 180 С, тавата завита през цялото време с фолио. Към края махате фолиото и за още 15-20 минути открито печене е готово.