Нарежете пилето и поръсете със сол и пипер. Обелете и скълцайте чесъна. Смесете го с разтопеното масло и намажете с тази смес пилешките порции.
Наредете ги в тава, поръсете с 2-3 с.л. майоран и печете 1 ч във фурна на 225 С.
Добавете бялото вино 20 мин след началото на печенето и често поливайте месото със соса, за да не изсъхне.
Срежете пиперките, махнете семките и ги нарежете. Бланширайте доматите, охладете ги, обелете и нарежете.
Добавете чушките към пилето 40 мин след началото на печенето, а доматите - 5 мин по-късно. Разбъркайте ги и ги оставете да се пекат за 10 мин.
Поръсете всичко с 2 с.л. ситно нарязан майоран и печете още 5 мин.