Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиперки, пълнени с гъби

2
Пиперки, пълнени с гъби
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:есен
Кулинар:
Рейтинг: 2.5
(базиран на 2 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Почистете и нарежете на ситно лука и гъбите

  • 2

    Загрейте половината от олиото заедно с малко вода и ги задушете

  • 3

    Когато поомекнат, прибавете ориза, който също задушетеза кратко време на слаб огън

  • 4

    След това прибавете единия домат, нарязан на ситно или настърган

  • 5

    Разбъркайте и налейте 200 мл гореща вода, пак разбъркайте, докато оризът поеме водата

  • 6

    Свалете сместа от котлона и я подправете с черния пипер, джоджена, половината от магданоза и сол на вкус

  • 7

    Изчистете пиперките от дръжките и семкитеи ги напълнете със сместа

  • 8

    Втория от доматите разрежете на толкова части, колкото са пиперките

  • 9

    Най-отгоре на всяка пиперка сложете по едно парченце домат

  • 10

    Наредете ги в огнеупорна тенджера с капак или пръстен гювеч, на дъното на която сте настъргали третия домат

  • 11

    Прибавете остатъка от олиото, сол на вкус и залейте със студена вода

  • 12

    Печете около 45 минути в умерена фурна

  • 13

    Сервирайте чушките, поръсени с нарязан наситно магданоз

  • 14

    По желание поднесете и купичка с кисело мляко и счукан чесън - който иска, да си подправи чушките

  • 15

    Ястието е много ефектно, ако напълните широки пиперки или едри камби, които нареждате изправени.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Anna Vasileva
17.04.2013 | 15:26
не съм яла такива чушки,ама мисля да пробвам :)
1
Kremena Peteva
08.03.2013 | 15:52
обожавам така направени чушки
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...