Маята се разтваря с 1 ч.л. захар в хладка вода и се оставя да шупне.
Брашното се пресява. Яйцата се разбиват, без единия жълтък /оставя се за намазване на питата/ и се добавят към маята.
Яйчната смес се добавя към брашното, като се прави преди това кладенче и водата и се замесва меко еластично тесто.
Добавя олиото и се оставя да почине с топла кърпа, завито да втаса около 20 мин.
След това тестото се разделя на 3 равни части. Всяка част се премесва и се разточва леко
След което се разточва на тънка кора с точилката.
Пак се намазва с масло и се навива на руло, след което се завива като охлювче и се поставя в тавата, за да се пече.
Тавата да е предварително намазана с олио. Питата се поставя да втаса около 60 мин. до удвояване на обема. Намазва се с жълтъка и се поръсва обилно с сусам.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 С до готовност. Като я опечем добре напръскваме малко с вода и слагаве кърпа отгоре за малко.