Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пита за Бъдни вечер

Пита за Бъдни вечер
Източник: Тоня Ефтимова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята и захарта се разтварят в хладка вода за около 10 минути. 

  • 2

    Пресява се брашното, слага се в голяма тава и се прави кладенче. В него се слагат водата с маята, солта и олиото. С лъжица се прибавя от брашното и се бърка. Меси се меко тесто. 

  • 3

    Оформят се кифлички, които се редят в намаслена тава. По средата се слага голямо топче, върху което се прави кръст. 

  • 4

    От последното топче се птави украса - кръст.

  • 5

    Оставя се на топло място да втаса /трябва да удвои обема си/.

  • 6

    Пече се на 180 градуса, около 30 минути.

продукти
1 пак.мая
400 млвода
1 с.л.сол
1 с.л.захар
1 с.л.олио
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...