Пресейте брашното 3 пъти, направете кладенче и сложете яйцата, солта, оцета и 50 гр. от маслото.
Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, заедно с 2 с.л от брашното и захарта, оставя се да шупне и постепенно се добавя към брашното.
Замесете меко тесто, докато не лепне по ръцете. Тестото се премесва 100 пъти, за да бъде питата пухкава и на конци.
Покрийте тестото и го оставете да втаса за час и да удвои обема си.
Настържете кашкавала и разтопете маслото (125 г).
Тестото разделете на 4 части, като отделите малко тесто за накрая. Всяка част разточете на кора, с диаметър, равен на диаметъра на тавата, в която ще се пече.
Намаслете тавата и поставете първата кора, намажете я с масло и я поръсете с настъргания кашкавал.
Поставете отгоре втората кора и я притиснете плъсно. Намажете пак с масло и поръсете с настърган кашкавал. Наредете така всички кори, като последната намажете само с масло.
Оставете един пръст разстояние в края на тестото и срежете средата на кръст. След това срежете напречно, така че да се получат триъгълници, а всеки един триъгълник разрежете по средата.
Усучете получените фитилчета в една посока. По средата поставете малкото топче от отделеното тесто. (Вижте как на снимките).
Не нарязвайте тестото до края на питата. Оставете разстояние, като борд в края на тавата.
Намажете с жълтък, поръсете със сусам и оставете за още 30 минути да почине. Печете на 170 градуса за 40 минути до златисто.