Маята се разбива в хладката вода със захарта и щом шупне се замесва меко тесто с останалите продукти, без един жълтък, той е за намазване отгоре на питката. Оставя се да втаса на топло 40 минут.
От готовото тесто се отделя топче, като портокал, за средата на питката. Останалото се разделя на 9 части. Първата се разточва на кръгла кора, малко по-малка от тавата, в която ще печем, и се поставя върху хартия за печене. Нарязва се на 8 триъгълника. В основата на всеки се поставя по едно оформено топче тесто. Връхчето се обръща върху топката да стане като листенце. В средата се поставя отделеното топче (като портокал), аз оформих на фитил и завих като охлюв.
Всяко листо се поръсва с брашно и с остър нож се режат жилките на листенцата. Втасва още 20 минути. Намазва се разбит с 1 с.л. олио жълтък, без листата, и печем в загрята фурна на 170 С за 35 - 40 минути до готовност.
Изважда се, намазва се с масло и се покрива с кърпа. Вкусно и красиво.