За тестото: 1300 г брашно, половин кубче мая, 300 мл прясно мляко, 300 мл топла вода, 1 ч.ч. захар, 2 яйца (без един жълтък). Маята се разтваря с млякото и захарта, малко брашно и се оставя да втаса.
След това се замесва с останалите продукти на меко тесто и пак се оставя да втаса. Тестото се разделя на 6 топки. Разточват се 2 от тях, слагат се една върху друга, като между тях леко се намазва с олио. Разрязват се на 8 триъгълника, в средата на всеки триъгълник се прави прорез, за да се промуши ъгълчето.
Слагате го в намаслена тава. С другите три топки процедирате по същия начин: нарязвате триъгълници по същия начин с прорез в средата и промушване на ъгъла, нареждате ги в тавата.
С останалото тесто разточвате тънка кора, с малка чашка правите кръгчета, залепвате 4 кръгчета едно за едно, след това ги навивате, получава се розичка.
Нареждате ги в средата на питката, намазвате с жълтъка. Пече се на 150 С, на горна и долна фурна, до получаване на златист цвят.