Маята се разтваря в затопленото мляко със 1с.л. брашно и 1 с.л. захар и се оставя да шупне за около 20мин.
В купа се пресява брашното, прави се кладенче, в което се добавят всички продукти. Добавя се шупналата мая и се замесва меко тесто.
Покрива се и се оставя 1 час да втаса. След това се нарязва на 4 части. От първата се отделя малка част за украсата накрая, а другите се оформят като малки топченца и се поставят в средата на тавата.
Втората част се усуква на дълго фитилче и се обикаля около топчето в средата.
С последните части се правят две кори с диаметър две педи, всяка се навива на руло и се разрязва на части с дебелина 2 сантиметра. Те се редят в средата около фитилчето.
Оставя се отново за 30 - 40 минути да втаса.
От последната малка отделена част се правят различни фигурки, листенца топченца и се декорира около питката.
Поръсва се с микса от семена и се намазва с жълтък. Пече се на 170 градуса за около 40 минути, докато придобие златиста коричка.