45 минути, преди да печете пицата, включете фурната на максимална степен да се загрее. Ако разполагате с плоча за печене на пица, сложете я за да се загрее.
Нарежете чесъна на тънки слайсчета. Набрашнете плота и сложете тестото на него. Натискайте го с пръсти, за да го разточите. Обръщайте няколко пъти тестото. Направете кора с диаметър 18-20 см. Ако тестото лепне, поръсете с брашно.
Набрашнете тава или плоча за пица и прехвърлете тестото. Работете бързо. Намажете със соса, като оставите 1 см разстояние от края на пицата.
Поръсете с ригана и чесъна, полейте със зехтин.
Печете до готовност на тестото.
Прехвърлете на дъска за рязане и оставете да изстине леко. Сервирайте веднага.