Започваме с приготвянето на тестото за тарталетите, като в купа пресяваме брашното, бакпулвера и пудрата захар. Към тях добавяме нарязаното на парченца масло, което е на стайна температура, но не прекалено размекнато.
Омесваме за кратко и добавяме един жълтък, ванилията и три супени лъжици студена вода. Продължаваме да месим, оформяйки топка тесто. Увиваме го в опаковъчно фолио и го оставяме в хладилника за около половин час.
След като мине времето, от тестото откъсваме малки топчета, които разточваме и оформяме според формичките за тарталети. Дъното на кората надупчваме с вилица, за да не се надигне при печенето. Печем в предварително загрята на 180 С фурна до зачервяване.
Кремът приготвяме, като разбъркваме хубаво с миксер останалите 4 жълтъка със захарта, докато побелеят. След това прибавяме и шампанското.
След като сместа е хомогенизирана, я прехвърляме в подходящ съд на котлона. При непрекъснато разбъркване, варете крема до сгъстяване.
След като се сгъсти, махнете от котлона и оставете да се охлади. Когато е готов, разбийте сметаната и смесете с крема.
Сложете крем във всяка тарталетка и украсете с плодове по желание.
Подробна информация ще намерите тук.