Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Погача по пирдопски

Погача по пирдопски
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 2
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пресейте брашното два пъти и направете кладенче.

  • 2

    В него поставете предварително размитата в малко хладка вода мая с 1 с.л. от захарта и малко брашно, солта и около 400 мл вода.

  • 3

    Омесете тесто, което покрийте с кърпа и поставете на топло място.

  • 4

    След 30 минути отново омесете тестото и го разстeлете в намазана с олио тава.

  • 5

    След повторно втасване, изпечете погачата в умерено силна фурна.

  • 6

    Към края на печенето, я намажете с подсладена вода и я допечете.

продукти
1 ч.л.сол
40 гр.захар
20 млолио
1/2 пак.мая
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...