Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Подлучен хайдушки кебап

Подлучен хайдушки кебап
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Морковите, целината, доматите, картофите, лютата чушка, магданозът и джодженът  се нарязват на ситно, посоляват се, наръсват се с олиото, черния пипер и счукания чесън, разбъркват се и се оставят да престоят половин час.

  • 2

    Лукът се нарязва на ситно, посолява се запържва се до светложълт цвят в половината от маслото и се изсипва в глинен гювеч, в който ще се пече ястието.

  • 3

    Месото, нарязано на малки кубчета, се посолява и се запържва в останалото масло.

  • 4

    Върху лука се слага половината от зеленчуковата смес, отгоре се нарежда месото и се покрива с другата половина от зеленчуците.

  • 5

    Ястието се полива с виното, захлупва се с капак и се пече 1 час в умерено загрята фурна.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...