Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Постна мусака с гъби

Постна мусака с гъби
Източник: Люба Грънчарова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете патладжаните с дебелина 1 см. Подредете ги в тава, поръсете леко с олио, посолете и сложете да се пекат във фурната на горен реотан.

  • 2

    Смелете лука и гъбите в кухненски робот (или нарежете на ситно) и ги задушете с 2 с.л. олио. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете обелените и нарязани домати и наситнения магданоз и разбъркайте.

  • 3

    В подходяща тавичка подредете ред патладжани. Отгоре сипете плънката и наредете още един ред патладжани. 

  • 4

    Направете сос бешамел, като загреете останалото олио, запържите брашното и разредите с млякото. 

  • 5

    Свалете соса от котлона, прибавете разбърканите яйца и настъргания кашкавал. Залейте ястието. Печете на 180 С, докато се получи хубава коричка. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!