Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Празеник с гъби и кайма

2
Празеник с гъби и кайма
Източник: Роза Костова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Замесваме тесто, като маята разтваряме със захарта и хладкото прясно мляко, добавяме яйцето, киселото мляко, в което сме угасили хлябната сода, олиото, оцета, започваме да добавяме брашно, в което сме сложили солта.

  • 2

    Замесваме меко, еластично тесто, което оставяме да втаса. Приготвяме плънката от нарязания праз, която запържваме, към нея добавяме гъбите и каймата.

  • 3

    След кратко запържване добавяме подправките от черен пипер и чубрица. Втасалото тесто разделяме на 4, разтегляме първата кора, която поставяме в добре намаслена тава.

  • 4

    Отгоре ръсим с плънка и слагаме и втората кора и настърганите кисели краставички.

  • 5

    Върху третата кора пак плънка, настърган кашкавал, отгоре слагаме и последната кора, като загръщаме краищата.

  • 6

    Нарязваме печивото на 8, намазваме с жълтък и малко масло.

  • 7

    Печем в незагрята фурна, като първо само на долен реотан за 10 минутки на 180 С, след това и на горен за още около 30 минутки.

  • 8

    Преди да извадим, по желание наръсваме с настърган кашкавал и допичаме.

  • 9

    Готовият празеник поръсваме със студена вода, намазваме с олио и завиваме с чиста кърпа за около половин час, докато се охлади :)

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
zvetanka ivanova
27.12.2013 | 10:20
Ще пробвам да го приготвя по рецептата.
1
zvetanka ivanova
27.12.2013 | 10:20
Съблазни ме това предложение.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...