Замесваме тесто, като маята разтваряме със захарта и хладкото прясно мляко, добавяме яйцето, киселото мляко, в което сме угасили хлябната сода, олиото, оцета, започваме да добавяме брашно, в което сме сложили солта.
Замесваме меко, еластично тесто, което оставяме да втаса. Приготвяме плънката от нарязания праз, която запържваме, към нея добавяме гъбите и каймата.
След кратко запържване добавяме подправките от черен пипер и чубрица. Втасалото тесто разделяме на 4, разтегляме първата кора, която поставяме в добре намаслена тава.
Отгоре ръсим с плънка и слагаме и втората кора и настърганите кисели краставички.
Върху третата кора пак плънка, настърган кашкавал, отгоре слагаме и последната кора, като загръщаме краищата.
Нарязваме печивото на 8, намазваме с жълтък и малко масло.
Печем в незагрята фурна, като първо само на долен реотан за 10 минутки на 180 С, след това и на горен за още около 30 минутки.
Преди да извадим, по желание наръсваме с настърган кашкавал и допичаме.
Готовият празеник поръсваме със студена вода, намазваме с олио и завиваме с чиста кърпа за около половин час, докато се охлади :)