Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Празничен венец

16
Празничен венец
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сушените сини сливи(без костилки) се слагат в купа и се заливат с около 1 ч.ч. вряла вода.Оставят се за 30 минути да престоят.

  • 2

    Разбиваме маслото със захарта, добавяме яйцата.

  • 3

    Сливите с течността се правят на пюре и заедно с едната ванилия и щипка сол се прибавят към маслото и захарта.

  • 4

    Отгоре пресяваме брашното,бакпулвера и какаото. Всичко се разбърква много добре. Ако е гъсто, добавете малко вода.

  • 5

    Готовата смес изсипваме в намаслена форма и печем в предварително загрята фурна.

  • 6

    Готовият кекс се оставя да изстине.

  • 7

    В купа разбиваме добре рикотата (извара) със заквасената сметана, пудрата захар и другата ванилия.

  • 8

    С крема покриваме кекса, а отгоре наръсваме какао.

  • 9

    Забележка: Ако не обичате сухи сладкиши, може да се напои със захарен сироп. Също така кремът може да се направи само с рикота (извара), тогава се разрежда с малко прясно мляко, за да се получи гладка кремообразна смес.

Коментари(16)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
16
тихомира илиева
19.12.2013 | 09:17
Отговор на коментар #10 от gabriela gabrielova:
И аз бих пробвала, дано се справя.
15
тихомира илиева
19.12.2013 | 09:17
Страхотно се е получил.
14
Отговор на коментар #9 от gabriela gabrielova:
Определено е красиво и много вкусно.
13
Много е готино това :)ще си го приготвя...
12
Vanessa Apostolova
18.12.2013 | 16:03
хубав кекс :)
11
Svetlozara
18.12.2013 | 15:42
интересен венец,много вкусен :)
10
gabriela gabrielova
18.12.2013 | 10:20
Отговор на коментар #6 от elena atanasova:
Аз също ще се пробвам.
9
gabriela gabrielova
18.12.2013 | 10:19
Страхотна е идеята.
8
zvetanka ivanova
18.12.2013 | 08:52
Отговор на коментар #6 от elena atanasova:
Опитай, ще ти се получи.
7
zvetanka ivanova
18.12.2013 | 08:52
Много интересна идея.
6
elena atanasova
17.12.2013 | 09:39
Ще опитам да направя такъв празничен венец.
5
elena atanasova
17.12.2013 | 09:38
Ех че добре се е получил.
4
pepi damjnova
17.12.2013 | 08:51
Отговор на коментар #1 от кати:
И на мен ми харесва, но не съм опитвала да правя.
3
pepi damjnova
17.12.2013 | 08:51
Много добре е направен.
2
Silviq Milenova
16.12.2013 | 16:14
много готина идея :)
1
кати
16.12.2013 | 13:15
Много са ефектни тези коледни венци.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...