Първо се слагат в голяма пластмасова купа захарта и маслото, като се разбиват с миксер, докато маслото не се смеси със захарта. Прибавят се и яйцата. Разбърква се всичко и се оставя настрана.
След това бананите се белят и режат на кубчета, слагат се в пасатор и се пасират около 3-4 минути докато се смелят напълно.
Вече готово, се смесва със захарта, маслото и яйцата. Бъркат се продължително с миксер. Прибавят се брашното, какаото, канелата, ванилията и млякото, което се смесва със содата и бакпулвера.
Най-накрая, когато тази смес е готова, се пресипва в тава, предварително намазана с олио или масло. След това се слага в предварително загрята фурна на 170 градуса. Пече се, докато стане тъмно златисто на цвят. За всеки случай се пече и от двете страни.