Яйцата и една чаена чаша захар се разбиват до побеляване и се добавят киселото мляко с хлебната сода и свинската мас. Добавя се есенцията. В брашното се поставя амонячната сода и от всичко това се замесва меко тесто, от което се правят топчета колкото орех.
Подреждат се в тава върху хартия за печене на разстояние около 2 см. Пекат се в сгорещена фурна на 200 ⁰С докато станат златисти.
След изпичане топчетата леко са се сплескали и още докато са полутопли, вътрешността им много внимателно се издълбава с остро ножче откъм плоската страна.
Плънката се прави от трохите на издълбаните сладки заедно с мармалда, орехите, млякото, маслото, какаото и ромовата есенция. Всичко се намачква с вилица или с ръка.
Всяка страна на така слепената прасковка се потапя в предварително приготвената боя, като едната страна се топва в жълтата, а другата в червената.
Овалват се в неизползваното количество кристална захар и по желание може да се аранжира със зелени листенца от чимшир или аспарагус. Подреждат се в подходящ съд.
Една доза е за около 40 - 50 прасковки.