Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пушена Луканка

Пушена Луканка
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.6
(базиран на 11 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се почиства от ципите, нарязва се на парчета, поръсва се със солта, захарта и половин грам селитра и се оставя 2 денонощия на хладно в наклонен съд, за да се отцеди водата.

  • 2

    След това се смила и се смесва със ситно счуканите черен пипер, кимион и бахар.

  • 3

    Със сместа се пълнят сухи говежди черва, предварително нарязани на парчета с дължина 30-40 см.

  • 4

    Луканките се завързват здраво в двата края с конец и се окачват на проветриво място.

  • 5

    След 3-4 дни се опушват, докато добият червенокафяв цвят.

  • 6

    Пресоват се и наново се сушат.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D