За тестото: 450-500 грама брашно, 250 мл мляко, 1 ч.л сол, 1 ч.л захар, 50мл зехтин,20г мая
За плънка: 1 патладжан, 300 грама козе сирене.
За поръсване: 1-2 домата, 150 грама кашкавал, босилек.
Първо пригответе плънката, като нарежете патладжана на кръгчета и го накиснете за 20-30 минути в подсолена вода. Извадете го, измийте и подсушете.
Запържете го за няколко минути. Оставете го да се отцеди от излишната мазнина. Нарежете сиренето на средно дебели парчета.
Замесете тесто от изброените продукти и го разделете на две. Оставете за 10 минути да почине.
Разточете едната част, колкото е размера на тавата (24-26 см) и я разстелете в нея. Отгоре наредете патладжана, като открая да остане 1 см празно.
Наредете и парчетата сирене. Захлупете с другата разточена кора и притиснете хубаво да се запечати.
Направете с пръсти, вдлъбнатини отгоре и поръсете със зехтин. Оставете да втаса за 1 час и половина.
Когато е готова, наредете резени домати, може пак да натиснете с пръсти в тестото поръсете с малко зехтин, босилек и една част от кашкавала.
Печете на 180 С около 35 минути или до готовност. Извадете и поръсете с останалия кашкавал.