1 малка тиквичка, 1 малък патладжан, 2 домата,6 чушки, 2-3 картофа.
За плънката: 500г кайма, 1 гл лук, 2-3 ск чесън, 1 морков, 2 печени червени чушки, 150 г ориз, черен и червен пипер, сол на вкус.
За заливката: 1 яйце, 2 с.л кисело мляко, соса отделил се при печенето на зеленчуците.
Срежете патладжана и тиквичката на две и издълбайте вътрешността им, като внимавате да не пробиете дъното. Издълбайте по същия начин и доматите, чушките почистете от семките, като запазите капачетата им.
Запържете последователно лука, чесъна, моркова, чушките, каймата, ориза и вътрешността от издълбаните зеленчуци. Добавете подправките и свалете от котлона.
С тази смес напълнете всички зеленчуци и ги подредете в намаслена тава (ако ви остане от плънката, я разпределете отстрани).
Между тях наредете картофите, нарязани на кръгчета. Налейте вода, завийте с фолио и печете на 200 С.
Към края на печенето, когато вече е готово, разбийте яйцето с кисело мляко и от соса на зеленчуците и изсипете внимателно сместа покрай тях. Върнете за още 10 минути във фурната.