* Използвайте големи паста мидички. Ако не можете да намерите такива, може да използвате всякаква паста, която просто да смесите със соса, вместо да напълните.
В тенджерка загрейте зехтина на среден огън. Добавете наситнения лук и гответе, докато омекне - около 6 минути.
После прибавете брашното и бъркайте непрекъснато - 1 минута. После постепенно прибавете млякото, като непрекъснато разбърквате. Оставете да заври. Овкусете със сол и пипер и оставете соса да се охлади.
* Използвайте замразен спанак, който трябва да се отцеди предварително. Ако използвате пресен спанак, сотирайте предварително.
Сложете в блендер галетата, пармезана, италианската подправка и червения пипер. Блендирайте за кратко.
Вземете половината от овкусената галета и смесете със спанака, рибата тон, половината сос бешамел, сол и пипер. С тази смес напълнете предварително сварените мидички и подредете в тавичка.
Залейте с останалия сос бешамел и наръсете останалата галета. Печете на 190 С около 20 минути.