За плънката: Лукът и морковите се измиват и нарязват на ситно. Оризът се измива. Каймата се прави на каша като и се слага малко топла вода.
В сгорещено олио се запържват първо лукът и морковите, след това се добавя ориз и накрая се каймата. Сместа се бърка около 5 минути и се прибавят подправките (сол, чубрица, червен пипер и черен пипер). Добавя се вода и се готви, докато оризът поомекне.
Пиперките се измиват и изчистват. Напълват се с получената плънка и се нареждат в тава. Добавя се вода, колкото да покрие пиперките.
Пекат се около 40-50 минути на 180 С.
За соса: Яйцата, млякото и брашното се смесват. Бъркат се, докато стане еднородна смес. Останалата вода от пиперките се изсипва в тенджерка и към нея се добавя получената смес. Слага се на котлона и се бърка, докато се посгъсти соса.
При сервиране пиперките се заливат със соса.